Guvernul a început pregătirile pentru preluarea preşedinţiei UE de către România

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că a stabilit o unitate de lucru la Cancelaria premierului, în jurul căreia va fi construită echipa românească pentru preşedinţia blocului comunitar.

Adăugat: 24 Octombrie 2016
Ultima actualizare:24 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Guvernul a început pregătirile administrative pentru preluarea de către România a preşedinţiei Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, a anunţat premierul Dacian Cioloş, care participă la o reuniune pe această temă la Bucureşti.

Şeful guvernului a spus că a stabilit o unitate de lucru la Cancelaria premierului, în jurul căreia va fi construită echipa românească pentru preşedinţia blocului comunitar.

Dacian Cioloş a subliniat că vor trebui gestionate câteva mii de reuniuni de grupuri de lucru şi diferite comisii tehnice de specialitate în cadrul Consiliului Uniunii, iar pentru aceasta este nevoie de oameni foarte bine pregătiţi, transmite redactorul Carmen Gavrilă.

Ea aminteşte că România va avea preşedinţia Uniunii după finalizarea negocierilor privind Brexit şi în perioada electorală pentru alegerile parlamentare europene.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza