Guvernul a aprobat programul privind corvetele multifuncționale

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, programe pentru înzestrarea Armatei, dar şi ajutoare pentru agricultori.

Adăugat: 15 Februarie 2018
Ultima actualizare:15 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Guvernului
trimite pe mail

Guvernul a aprobat, astăzi, procedura specifică programului de înzestrare a Armatei Române cu corvete multifuncţionale, a declarat purtătorul de cuvânt Nelu Barbu.

Astfel, prima corvetă va fi construită şi dotată în maximum trei ani de la semnarea primului contract subsecvent.

"Prin acest acest act normativ, practic, guvernul stabileşte condiţiile şi procedurile de parcurs, în vederea atribuirii unui acord-cadru şi a unor contracte subsecvente aferent sau contract multianual de funrizare a patru corvete, construite şi dotate la un şantier naval din România, precum şi a suportului logistic iniţial", a spus Nelu Barbu.

Tot astăzi a fost introdusă şi obligativitatea modernizării fregatelor tip T22R, aflate în dotarea navelor române. un alt proiect de lege adoptat în şedinţă vizează achiziţia sistemului HIMARS

"Prin acest document, vorbim despre achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniţie, elemente de comandă control, senzor, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare", a susținut Nelu Barbu.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza