Guvernul a adoptat bugetul pe 2017. Vezi sumele alocate pe ministere

Guvernul a adoptat în ședința de marți seara, bugetul de stat pe 2017 şi bugetul asigurărilor sociale de stat.

Adăugat: 31 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Bugetul pentru acest an asigură finanțarea măsurilor asumate în Programul de Guvernare privind majorarea pensiilor, salariilor din sistemul public și a altor beneficii sociale și susținerea politicilor de stimulare economică.

De asemenea, bugetul este construit cu încadrarea în limita de deficit bugetar de 3% din PIB și asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relația cu partenerii internaționali privind alocarea a 2% din PIB bugetului MApN, precizează ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

Suma de 16,3 miliarde lei, prevăzută pentru MApN, provine din alocări bugetare și venituri proprii și reprezintă o creștere cu 52% față de anul precedent.

Guvernul asigură astfel premiza dotării forţelor armate cu echipamente de luptă moderne şi interoperabile, în vederea îndeplinirii misiunilor stabilite şi a angajamentelor asumate faţă de NATO, UE şi partenerii strategici.

Suma alocată învestițiilor în bugetul pentru 2017 este de 39,4 miliarde lei, reprezentând 4,84% din PIB, cu 10 miliarde lei mai mult decât anul trecut.

VEZI AICI SINTEZA ALOCĂRILOR BUGETARE PE FIECARE MINISTER IN PARTE

Documentele vor fi trimise la Parlament pentru dezbatere şi vot final.

Mâine dimineaţă va avea loc şedinţa Birourilor permanente ale celor două camere ale Parlamentului pentru stabilirea calendarului dezbaterii şi aprobării bugetului.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza