Guvern: Rectificarea merge înainte, în ciuda opoziţiei preşedintelui Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă spune că nicio instituţie a statului nu va rămâne fără bani pentru funcţionare, iar agricultorii vor primi la timp banii din subvenţii.

Adăugat: 5 Septembrie 2018
Ultima actualizare:5 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul merge mai departe cu adoptarea rectificării bugetare, în ciuda opoziţiei lui Klaus Iohannis, care a cerut elaborarea unui nou proiect, din care să se elimine tăierile din bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Anunţul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei Executivului de astăzi.

Premierul Viorica Dăncilă spune că nicio instituţie a statului nu va rămâne fără bani pentru funcţionare, iar agricultorii vor primi la timp banii din subvenţii, la fel şi producătorii şi persoanele ale căror animale au fost afectate de pesta porcină vor primi sprijinul promis.

Deci, rectificarea va merge înainte. Premierul a explicat că a fost îndeplinită obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere, însă Executivul trebuie să asigure finanţarea.

În continuare şi mai mult a cerut desecretizarea stenogramelor şedinţei CSAT de ieri. 

"Guvernul României nu va accepta ca drepturile românilor la pensii, salarii, sănătate să fie periclitate de lupta politică. Am încercat în ultima perioadă să-l facem pe domnul preşedinte Iohannis să înţeleagă faptul că rectificarea bugetară trebuie aprobată pentru a nu afecta bunul mers al economiei. Mi-aş fi dorit ca acest proiect deosebit de important pentru români să fie rezultatul unui consens între două instituţii importante ale statului, Preşedinţie şi Guvern", a spus Viorica Dăncilă.

'Premierul a anunţat, totodată, că mâine se va afla în Spania într-o vizită de lucru, urmând să aibă o întrevedere cu omologul său spaniol ?i să fie primită de Regele Spaniei, Felipe al VI-lea.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza