Guvern: Preşedintele Iohannis exploatează politic situaţia provocată de pesta porcină

Guvernul îl acuză pe preşedinte că exploatează politic situaţia provocată de pesta porcină africană.

Adăugat: 1 Septembrie 2018
Ultima actualizare:1 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul susţine că preşedintele Klaus Iohannis exploatează politic situaţia provocată de pesta porcină africană şi dă asigurări că a luat şi va lua toate măsurile necesare pentru controlul şi combaterea eficientă a răspândirii bolii.

Într-un comunicat de presă, executivul îl acuză pe şeful statului că a întârziat nepermis de mult convocarea CSAT pentru avizarea rectificării bugetare, deşi ştia - spune executivul - că proiectul prevede inclusiv fonduri necesare combaterii răspândirii pestei porcine africane.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat guvernului să aducă sub control situaţia şi să-i despăgubească pe toţi cei afectaţi de pesta porcină africană printr-un proces rapid, simplu şi eficient.

După ce ministrul agriculturii a spus că despăgubirile întârzie din cauză că nu a fost avizată rectificarea bugetară, preşedintele a acuzat maniera defectuoasă şi lipsa de prudenţă a executivului în gestionarea fondului de rezervă, care este alimentat în mod curent, nu doar prin rectificări bugetare.

CSAT se reuneşte marţi pentru a aviza rectificarea bugetară.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza