Grindeanu: Trebuie sa avem o lege a Educaţiei adaptată la realităţile României

România are nevoie de o nouă lege a Educaţiei, pentru că doar o strategie educaţională pe termen lung poate duce la construirea unei societăţi competente, a spus, astăzi, premierul Sorin Grindeanu, la Conferinţa rectorilor.

Adăugat: 15 Martie 2017
Ultima actualizare:15 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României gov.ro
trimite pe mail

Actuala lege a suferit peste 100 de modificări în ultimii 27 de ani, iar un viitor act normativ în domeniu trebuie să pornească de la valorile naţionale, dar să ţină cont şi de contextul european, a mai precizat şeful executivului.

"S-a început un lucru foarte bun la Administrația Prezidențială și anume acea comisie și am cerut Ministerului Educației ca împreună cu Administrația Prezidențială să lucreze la acest proiect de lege. Dar nu doar cele două instituții, cred că e necesară o dezbatere cât mai largă, astfel încât să adaptăm această lege la realitățile Românie de astăzi. Modificările (n.r. anterioare, la legea educației) acestea de care aminteam s-au făcut fără acest dialog instituțional. Ca să avem o lege adaptată la realitățile din România avem nevoie de acest dialog. Termenul pentru elaborarea acestui proiect de lege este sfârșiul acestui an”, a spus premierul. 

Referitor la bugetul care ar trebuie alocat Educației, Sorin Grindeanu a declarat că finanțarea ar trebui să fie cât mai mare.

Premierul a mai subliniat că susţine proiectul Administraţiei Prezidenţiale "România educată", pentru că acesta va ajuta la conturarea unei strategii educaţionale, precizează redactorul RRA Petruţa Obrejan.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
15 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza