Grindeanu: Mâine vom face o şedinţă urgentă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, în această seară, că mâine , într-o şedinţă de guvern de urgenţă va abroga ordonanţa de urgenţă pe tema modificării Codurilor penale.

Adăugat: 4 Februarie 2017
Ultima actualizare:5 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Grindeanu a declarat în această seară, la Palatul Victoria că nu doreşte ca România să fie "ruptă în două".

El a adăugat că nu poate accepta acest lucru subliniind că "dincolo de mitinguri ideea este ca s-a creat un clivaj în societate".

Premierul a mai spus că e nevoie ca deciziile pe care CCR le-a luat in timp şi care nu au fost puse in practica, să-şi găsească transpunerea în cadrul legal.

El a subliniat că deciziile CCR sunt "obligatorii pentru toţi cetăţenii României".

"Dincolo de mitinguri - şi am urmărit cu atentie ce s-a întâmplat in toata ţara -, si am vazut pozitiile oamenilor, ideea este ca s-a creat un clivaj în societate", a afirmat premierul.

Sorin Grindeanu a anunţat că mâine înregim de urgenţă şi în şedinţă de guvern va fi abrogată această ordonanţă.

"De asemenea, vreau să vă spun că e nevoie de a avea o concordanta intre deciziile CCR şi cadrul legal. O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR si de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel incat dupa un dialog pe care sper sa il am, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament, pentru punerea in concordanţă cu cadrul legal", a promis Grindeanu.

Ministrul Justitiei işi asumă consecinţele, a mai punctat prim - ministrul Grindeanu.

Închei prin a va spune ca doresc în continuare a pune in practică programul de guvernare pentru care am fost votat, a mai spus în finalul declaraţiei de presă, premierul Grindeanu.

Postarea de pe FacebookAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
4 Februarie 2017
Ultima actualizare:
5 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza