Grindeanu: Îmi doresc ca România să nu mai aibă MCV

Premierul Sorin Grindeanu afirmă că Guvernul va sprijini lupta anticorupție, astfel încât MCV să fie ridicat în cel mai scurt timp.

Adăugat: 19 Februarie 2017
Ultima actualizare:19 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că va trimite săptămâna viitoare la Comisia Europeană o listă cu nelămuriri legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru ca acestea să fie clarificate şi guvernul să poată lua măsurile necesare.

Şeful executivului a precizat aseară, într-un interviu la Realitatea TV, că îşi doreşte ca în cel mai scurt timp România să nu mai fie monitorizată la capitolul Justiţie.

"Prin măsurile pe care le vom lua în continuare, bineînţeles că vom sprijini lupta anticorupţie, astfel încât tot ceea ce înseamnă clarificarea tuturor recomandărilor pe care Comisia Europeană le-a făcut României să poată să fie îndeplinite. Am discutat şi am hotărât împreună cu domnul prim-vicepreşedinte Timmermans ca, pe parcursul acestei săptămâni, să trimitem către Comisia Europeană tot ceea ce considerăm neclar, pentru că vrem să îndeplinim acele recomandări şi să scăpăm, dacă pot să spun aşa, preşedintele Juncker a spus că îşi doreşte ca, înainte de finalul mandatului său, România să nu mai aibă MCV", a spus Sorin Grindeanu.

Premierul a mai anunţat că guvernul îi va solicita Comisiei Europene fonduri pentru renovarea şi îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza