Grevă japoneză la Ministerul Tineretului şi Sportului

Angajaţii au cerut recalcularea salariilor şi un nou regulament pentru acordarea sporurilor.

Adăugat: 20 Martie 2017
Ultima actualizare:20 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului au fost în grevă japoneză timp de două ore în această dimineaţă.

Ei au cerut recalcularea drepturilor salariale şi aprobarea unui regulament de sporuri.

Ministrul de resort Alexandru Dunca a declarat la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI că jumătate dintre angajaţii din subordine au venituri la nivelul salariului minim pe economie, în care este inclus şi sporul de vechime.

Situaţia ar putea fi rezolvată, în opinia sa, prin noua lege a salarizării.

Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, Ani Nagy, ne-a precizat care sunt cerinţele membrilor săi de sindicat. 

"Cerem aplicarea dispoziţiilor deciziei Curţii Constituţionale a României numărul 794/2016 şi interpretarea corectă a prevederilor HG 1/2017, care se referă la stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată la suma de 1.450 de lei, sumă care să nu includă sporuri, aşa cum prevede legiuitorul. Decizia Curţii spune că salariul de bază trebuie să fie acelaşi pentru tot personalul salarizat în cadrull aceleiaşi categorii profesionale, respectiv familii ocupaţionale, aşa cum prevede legea cadru 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice", a spus Andy Nagy. 

De asemenea, Andy Nagy cere şi pentru toţi angajaţii din Ministerul Tineretului şi Sportului un regulament de sporuri salariale, aşa cum s-a întâmplat la Ministerul învăţământului.

Contactat de Radio România Actualităţi în această dimineaţă, ministrul ineretului şi sportului, Marius Alexandru Dunca, a declarat că ştie care sunt problemele salariaţilor din subordine.

"Am avut numeroase discuţii şi întâlniri, atât cu directorii din teritoriu, cât şi cu reprezentanţii sindicatelor. Nivelul salarizării într-adevăr este inacceptabil. Pot să vă spun că depun toate eforturile pentru a rezolva acestă situaţie. Prin noua lege a salarizării bugetarilor vom rezolva această situaţie, iar în ceea ce priveşte decizia Curţii Constituţionale, trebuia pusă în aplicare încă din 2016. În acest moment, bugetul nu permite implementarea acestei decizii", a declarat Alexandru Dunca. Autor:
Cătălin Radu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza