Grevă japoneză în domeniul medical

Două grupări sindicale din sănătate, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România şi Federaţia Sindicală "Hipocrat", anunţă că astăzi vor fi în grevă japoneză.

Adăugat: 21 Martie 2016
Ultima actualizare:21 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Cadrele medicale sunt nemulţumite de reglementările legate de salarizarea unitară, de acordarea sporurilor, precum şi de nerespectarea normelor de muncă şi a timpului de repaos.

Sindicaliştii cer şi ca angajaţii din sistem să beneficieze de servicii medicale gratuite.

Şi medicii de familie vor purta astăzi o banderolă albastră, în semn de solidaritate cu colegii lor.

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina a Familiei, dr. Sandra Alexiu, a explicat pentru RRA, care sunt principalele nemulţumiri.

"Cel mai important lucru pe care îl revendicăm este o finanţare superioară în medicina de familie. De fiecare dată am solicitat finanţare superioară şi am primit un procent extrem de mic. Ba mai mult, în acest an, acest procent a scăzut faţă de anul trecut. Banca Mondială recomandă un minum de 9%, iar noi anul acesta primim 5,8. Al doilea lucru dintre cele importante pe care le revendicăm este funcţionarea sistemului informatic, funcţionare care lasă de dorit din ce în ce mai mult şi care ne îngreunează foarte mult munca. Este, în principiu, un sistem extrem de util şi ar trebui să gestioneze economiile din sistem. Din păcate, sistemul funcţionează prost, se blochează deseori şi, practic, împientează asupra muncii noastre în cabinete faţă în faţă cu pacienţii", a spus Sandra Alexiu.

Potrivit reporterului RRA Marilena Frâncu, sindicaliştii au înaintat ministerelor Sănătăţii şi Muncii o listă cu revendicări şi speră în soluţionarea problemelor.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza