Grevă de avertisment în sănătate

Mii de sindicalişti din sănătate au participat, astăzi, la o grevă de avertisment în spitalele din întreaga ţară, nemulţumiţi de salarizarea din sistem.

Adăugat: 7 Mai 2018
Ultima actualizare:7 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Maria Măndiță
trimite pe mail

Sindicaliștii au ieşit în curtea unităţilor sanitare şi şi-au făcut cunoscute revendicările.

Proteste au fost şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, de unde transmite reporterul RRA,  Adriana Turea:

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că au fost diminuate sporurile, ceea ce a dus la scăderea veniturilor.

De asemenea, membrii Federaţiei SANITAS vor creşteri salariale şi pentru infirmiere, brancardieri, chimişti, biochimişti, personal TESA.

Protestatarii vor sporuri mai mari pentru cei care lucrează în spitalele de urgenţă, să fie încadraţi la maxim.

Ei reproşează autorităţilor că nu le-au mărit salariile la valoarea promisă în campania electorală.

"Ne deranjează, în general, că vor să ni se taie sporurile de terapie intensivă şi nu ni se pare corect, având în vedere munca pe care noi o depunem. Ne-a crescut baza şi ne diminuează salariul, nu mi se pare normal".

"Cea mai mare problemă este plafonarea sporului la 30%, în care unitatea noastră nu se poate încadra cu sporuri decât la minim, care este o unitate de elită şi cu adresabilitate foarte mare, cred că cea mai mare adresabilitate din ţară şi sunt colegi care au salariul mai diminuat decât în februarie".

Reporter: Ce zic pacienţii?

"Pacienţii, în general, sunt nemulţumiţi dintotdeauna de ce se întâmplă în sistem, iar acum şi de lucruri de genul acesta, dar mulţi dintre ei au realizat că este important să ne ajute".

Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu: Unul dintre ei, o doamnă în vârstă şi cu un domn în vârstă ne zice: eu nu sunt aşa de bolnav, să ştiţi, pot să mai stau două ore, dar măcar staţi acolo şi face voi ce trebuie să faceţi ca să ne fie nouă bine aici. Şi cred că asta doresc pacienţii din toată România. Lucrurile se pot mişca şi altfel, nu numai cum vor unii.

În cazul în care nu se vor găsi soluţii privind revendicările sindicaliştilor, Federaţia SANITAS anunţă că va continua seria de proteste cu grevă generală în data de 11 mai, pentru care s-au strâns deja peste 50.000 de semnături.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza