Grecii votează din nou

Grecii se vor întoarce la urne în cel mult o lună, după ce liderii politici de la Atena nu au reuşit să se pună de acord asupra unui guvern de coaliţie, care ar fi trebuit să rezulte după alegerile de la 6 mai.

Adăugat: 16 Mai 2012
Ultima actualizare:16 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marţi s-a consemnat o nouă încercare eşuată în privinţa a ceea ce era considerată întâlnirea ultimei şanse între preşedintele ţării şi liderii a cinci partide parlamentare.

S-a încercat obţinerea unui acord pentru un guvern format din personalităţi independente, după ce, săptămâna trecută, trei premieri desemnaţi de preşedinte n-au reuşit să formeze un cabinet care să aibă susţinere în

Consultările liderilor politici cu preşedintele Karolos Papoulias au avut loc într-o atmosferă tensionată.

După aproape două ore de discuţie, eşecul s-a dovedit inevitabil.

Participanţii au confirmat încă o dată că găsirea, în interes naţional, a unei căi de compromis, cel puţin în acest moment, nu a fost posibilă.

Acuzele reciproce şi suficienţa fiecărui politician, de a considera că ar fi întreprins tot ce era necesar, luând în considerare voinţa alegătorilor, au făcut ca propunerea şefului statului elen, formarea unui guvern de tehnocraţi, să cadă în gol. 

Potrivit corespondentului RRA, preşedintele Greciei a convocat pentru miercuri, la ora 13:00 o reuniune a liderilor politici în vederea formării unui guvern interimar, care se va ocupa de organizarea de noi alegeri la jumătatea lunii iunie.Autor:
Monica Chihaia
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza