Grecia primeşte un nou împrumut

Miniştrii de finanţe din zona euro au ajuns la un acord pentru a debloca o nouă tranşă de împrumut de 10,3 miliarde de euro din planul de asistenţă financiară destinat Greciei.

Adăugat: 25 Mai 2016
Ultima actualizare:25 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aceasta se confruntă cu lipsa de fonduri şi are nevoie de ajutor pentru a evita revenirea în pragul falimentului.

În plus, Grecia are nevoie de asistenţă şi pentru a face faţă afluxului mare de imigranţi.

Există un acord pe pachetul de reforme majore la care Grecia s-a angajat în urmă cu un an, a anunţat, la finalul discuţiilor care au durat până noaptea târziu, şeful Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, informează corespondenta RRA la Bruxelles.

Jeroen Dijsselbloem a precizat că măsurile vor fi aplicate progresiv şi a remarcat eforturile guvernului şi Parlamentului de la Atena în acest sens.

"Aşteptăm nu numai completarea cu succes a primului program de ajustare structurală, dar şi a intenţiei ca Fondul Monetar International să intre în conducere alături de noi", a spus el.

Fondul Monetar Internaţional, unul dintre creditorii Greciei, a insistat asupra relaxării datoriei, dar abordarea este controversată cu guvernele din zona euro, mai ales cu Germania.

Pe termen mediu, este nevoie de continuarea măsurilor de austeritate până când programul va fi implementat complet, la jumătatea anului 2018, prevede acordul convenit azi-noapte.

În iulie, Grecia trebuie să plătească datorii de peste trei miliarde de euro într-o singură lună.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza