Grecia organizează Referendum pe tema noului Acord

Miniştrii de finanţe din zona euro se întâlnesc astăzi pentru a încerca din nou să ajungă la un acord de asistenţă financiară pentru Grecia.

Adăugat: 27 Iunie 2015
Ultima actualizare:27 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Azi-noapte, premierul elen Alexis Tsipras a anunţat organizarea duminica viitoare a unui referendum pe tema documentului ce ar putea rezulta după şedinţa Eurogrupului.

Potrivit corespondentei noastre Monica Chihaia, discuţiile au loc după ce executivul elen a respins aseară oferta în valoare de 15,5 miliarde de euro făcută de creditorii internaţionali în schimbul angajamentului Greciei de a realiza reforme şi a iniţia tăieri bugetare.

Alexis Tsipras a spus ieri, la Bruxelles, că nu înţelege de ce FMI, Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană insistă să impună ţării sale măsuri.

"Principiile de bază ale Uniunii Europene au fost democraţia, solidaritatea, respectul reciproc. Ele nu au fost bazate pe şantaj şi ultimatumuri şi în special în aceste vremuri de criză nu trebuie să punem în pericol aceste principii," a spus Tsipras.

Dacă Atena şi creditorii săi internaţionali nu ajung la un acord înainte de expirarea actualului program de asistenţă financiară la 30 iunie, Grecia poate intra în incapacitate de plată şi chiar să iasă din zona euro./Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cerasela Rădulescu
Adăugat:
27 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza