Grecia a răspuns "satisfăcător" la exigenţele zonei euro

Instituţiile creditoare ale Greciei consideră că autorităţile elene au îndeplinit condiţiile puse la încheierea acordului pentru salvarea Greciei.

Adăugat: 16 Iulie 2015
Ultima actualizare:16 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Grecia a răspuns într-o manieră satisfăcătoare la exigenţele Zonei Euro, în vederea lansării negocierilor privind noul plan de ajutor, în valoare de peste 80 de miliarde de euro, după ce Parlamentul de la Atena a dat undă verde pentru o serie de reforme - afirmă Comisia Europeană.

Parlamentul de la Atena, prin votul acordat cu o majoritate clară în favoarea reformelor cerute de liderii Zonei Euro, a făcut un pas important în a recâştiga încrederea creditorilor săi, spune purtătoarea ce cuvânt a Comisiei Europene, Annika Breidthardt.

Într-o declaraţie emisă azi-noapte, după votul din parlamentul grec, creditorii internaţionali -Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană - apreciază că autorităţile de la Atena s-au achitat într-o manieră satisfăcătoare şi oportună de condiţiile care le-au fost puse în acordul încheiat luni dimineaţă de către liderii Zonei Euro.

"Autorităţile elene au îndeplinit legal un prim pas în implementarea cerinţelor Zonei Euro, în timpul cerut şi într-o manieră satisfăcătoare".

Purtătoarea de cuvânt a comisiei confirmă şi faptul că ministri de finanţe din Zona Euro au avut astăzi o teleconferinţă, dar a refuzat să ofere detalii. Între timp, este aşteptată, astăzi, şi o conferinţă de presă a Băncii Centrale Europene şi rămâne de văzut dacă va fi ridicat plafonul de ajutor de urganţă acordat Greciei.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza