Gorghiu: Susținem parcursul european al R.Moldova

PNL susține că lucrurile trebuie privite din perspectiva pro-europeană în continuare în Republica Moldova.

Adăugat: 15 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, președintele PNL
trimite pe mail

Liberalii susţin parcursul pro-european pentru Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Credem însă că lucrurile trebuie privite din perspectiva pro-europeană în continuare în Republica Moldova. Evident că există un guvern, care este pro-european şi care cred că trebuie să-şi ducă mandatul mai departe. Este un acord-cadru între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care trebuie implementat mai departe, şi vom face toate eforturile ca acest parcurs să fie susţinut în continuare de statul român", a susținut Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu candidează pentru Senat în judeţul Timiş.

Dragnea: Avem un singur aliat - poporul român

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a atras atenţia că partidul va urmări cu mare atenţie ca zvonurile privind boicotarea alegerilor parlamentare să nu fie puse în practică.

Liviu Dragnea a mai afirmat că sunt zvonuri şi despre unele sponsorizări ilegale pentru unele partide.

"Suntem atenţi şi o să fim atenţi şi vigilenţi cu toate organizaţiile noastre, pentru că noi nu avem alte instrumente. Practic, noi avem în faţa noastră ca şi oponenţi preşedintele României, premierul cu Guvernul, alte instituţii, PNL plus partide, PNL, USR, şi noi avem un singur aliat: poporul român. E clar că sunt influenţe din afară. Fără dubiu, nu am niciun dubiu că sunt influenţe din afară. Atâta timp cât ele rămân în cadrul legal, e în regulă", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea doreşte un nou mandat de deputat în judeţul Teleorman.

Daniel Constantin: 6% fonduri europene în agricultură

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, crede că atragerea responsabilă a fondurilor europene este prioritatea naţională în următoarea perioadă.

Daniel Constantin a subliniat importanţa investiţiilor mai ales în agricultură.

"Ceea ce propunem noi este un minim necesar de 6%. Vă reamintesc că efortul nu este foarte mare. Dacă vă uitaţi în anul 2015, aţi văzut că s-au realizat aproape 5% investiţii publice. Marea problemă pe care am avut-o în 2016 este legată de incapacitatea guvernului de a atrage fonduri europene. Ei au propus o creştere de 5,1, au realizat doar 2,3, pentru că fondurile europene au fost atrase într-un procent aproape nesemnificativ", a declarat Constantin.

Daniel Constantin doreşte un nou mandat de deputat în Bucureşti.

Obiectivul de țară al PMP: unirea cu Republica Moldova

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a făcut unele precizări privind principalele teme de campanie.

"Promovarea obiectivului de ţară, unirea cu Republica Moldova şi argumentele de ce, promovarea ideii că trebuie să se ţină cont de referendumul din 2009 cu 300 de parlamentari, de asemenea, ideea revenirii la alegerea prin vot a preşedinţilor consiliilor judeţene, dar şi prin două tururi a primarilor. Nu în ultimul rând, problema împăduririlor, având în vedere defrişările sălbatice făcute în ultimul deceniu", a spus Traian Băsescu.

Miză triplă pentru maghiari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a prezentat într-o conferinţă de presă, organizată la Cluj-Napoca, manifestul electoral al acestei formaţiuni politice.

El a declarat că aceste alegeri au miză triplă pentru maghiarii ardeleni.

Este vorba de viitorul maghiarilor în Transilvania, de siguranţa comunităţii şi de înnoirea reprezentării politice a maghiarilor ardeleni.

Kelemen Hunor a afirmat că după 11 decembrie, mai mult de jumătate dintre parlamentarii UDMR vor fi figuri noi.

El a afirmat că noul parlament va avea o misiune importantă, aceea de a vota o nouă Constituţie.

"Trebuie să propunem şi după 11 decembrie 2016 trebuie să începem să pregătim o nouă Constituţie. Nu mai trebuie să mai repetăm ceea ce am făcut şi am eşuat din cauza deciziei Curţii Constituţionale, de altfel, în 2013, la începutul anului 2014, când a fost o încercare de amendare a Constituţiei", a susținut Kelemen Hunor.

USR îl sprijină pe Cioloș

Uniunea Salvaţi România oferă posibilitatea oamenilor de a se exprima şi de a contribui la bunul mers al societătii, crede liderul ei, Nicuşor Dan.

El a reamintit că uniunea îl sprijină pe Dacian Cioloş pentru un  nou mandat de premier, pentru că acesta este onest.

"Am văzut în sfârşit în România o guvernare onestă şi am văzut, mai ales în actul de guvernare, foarte mult bun simţ. Ne-am bucurat când cumva, răspunzând aşteptării populaţiei, domnul Cioloş a lansat Platforma "România 100", ne-am bucurat să găsim acolo multe din lucrurile pentru care noi milităm şi pentru care ne-am înfiinţat", a spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan candidează în Bucureşti, la Camera Deputaţilor.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:
16 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza