Gorghiu: Economia României are nevoie de o creștere de 6-8 procente

Economia României are nevoie de o creștere de 6-8 procente pentru a reduce decalajele de dezvoltare față de celelalte state din Uniunea Europeană.

Adăugat: 18 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

Programul politic al PNL prevede măsuri pentru un mediu economic corect - afirmă la Timișoara președintele partidului, Alina Gorghiu.

"Economia României are nevoie de o creștere de 6-8 procente pentru a reduce decalajele de dezvoltare față de celelalte state din Uniunea Europeană. Și am încredere că un guvern rațional, un guvern echilibrat și care renunță totalmente la populism poate să genereze această creștere economică, cel puțin până în ultimul an am văzut un guvern Cioloș care a reușit să facă acest lucru", a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu candidează pentru un mandat de senator în județul Timiș.

Dragnea propune atragerea de fonduri europene pentru investiții

Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunță că programul de guvernare pregătit de social-democrați  prevede atragerea de fonduri europene și programe publice de investiții pentru creșterea economică.

Proiectul PSD prevede și crearea de fonduri de investiții pentru asigurarea bugetului consolidat al statului - menționează Liviu Dragnea.

"Fondul suveran de dezvoltare și investiții va prelua în portofoliu toate companiile de stat profitabile, va emite dividente, asocieri pentru realizarea unor consorții în vederea unor investiții, emiterea de obligațiuni și valorificarea activelor complet neperformante. Acest fond în insfrastructura de sănătate, în autostrăzi și căi ferate de mare viteză și capitalizarea unor companii importante și care au potențial de dezvoltare, de exemplu Tarom", a spus Dragnea.

Liderul PSD candidează pentru un nou mandat de parlamentar în Teleorman.

USR vrea să schimbe modelul de om politic

Uniunea Salvați România își propune să schimbe modelul de om politic astfel încât politicienii să reprezinte cu adevărat societatea care i-a ales, a declarat, la Oradea, președintele USR, Nicușor Dan.

Locul I pe lista de candidați ai Uniunii la Camera Deputaților în Bucuretși, Nicușor Dan, prezintă și viziunea sa despre activitatea din legislativ.

"Pe lângă comisiile de specialitate din Parlament vom invita oameni, organismele care au ceva de spus sau expertiză în domeniile repsective, fie că ele sunt asocia?ii profesionale, ONG-uri, asociații patronale, sindicale, experți individuali. Și legat de cum vor acționa membrii USR-ului în Parlament, vă asigur că niciunul dintre ei nu o să-și voteze pensii speciale sau imunitarea parlamentară extinsă", a spus Nicușor Dan.

Kelemen Hunor propune creșterea salariilor

UDMR a pregătit pentru alegerile din 11 decembrie un program politic complet care răspunde la toate aşteptările societăţii şi care poate fi considerat veritabil pentru orice guvernare.

Declaraţia aparţine liderului UDMR, Kelemen Hunor, aflat în campanie electorală în judeţul Bihor.

"Trebuie să proiectăm o creştere a salariilor în România, în funcţie de creşterea economică şi în interiorul bugetului se poate găsi un echilibru fără să aruncăm în aer deficitul bugetar şi fără să creştem îndatorarea publică a bugetului, a statului. Cea mai mare îngrijorare a oamenilor este legată de stabilitatea locurilor de muncă, de salarii, de sănătate şi de pensii", a susținut Kelemen Hunor.

Constantin critică lipsa investiţiilor din agricultură

Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Daniel Constantin, a vizitat o exploataţie agricolă din Balta Ialomiţei.

Cu acest prilej, el a criticat guvernul tehnocrat pentru lipsa investiţiilor din agricultură.

"Eu vreau să vă fac o comparaţie. În 2015 nivelul investiţiilor a fost de 42 de miliarde de lei, în 2016, 16 miliarde de lei. De-asta trag un semnal de alarmă: creşterea pe care am avut-o în 2016 este exclusiv bazată pe consum, ceea ce nu e un lucru rău dacă nu se prelungeşte, dar în 2016 s-a mai întâmplat un fenomen: pentru că a crescut foarte mult consumul, producţia naţională nu a putut să susţină, şi atunci am venit cu producţie din afară", a spus Daniel Constantin.

PMP exclude orice alianță cu PSD

Partidul Mişcarea Populară exclude după alegeri orice alianţă cu PSD,  a declarat la Arad preşedintele PMP, Traian Băsescu.

El a mai afirmat că dacă PMP va ajunge la guvernare va cere funcţia de prim-ministru.

"În mod categoric, ne este mult mai greu să ne vedem alături de PSD, ceea ce înseamnă că eu personal exclud o participare la guvernare într-o alianţă PSD-ul", a susținut Băsescu.

Traian Băsescu deschide lista candidaţilor PMP pentru Senat în Bucureşti.
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza