Gorghiu acuză: PSD nu dorește adoptarea Legii votului prin corespondență

Copreşedintele PNL susține că la alegerile din 2016 diaspora nu va putea vota din cauza cadrului legislativ care, în opinia liderului liberal, nu se va modifica până atunci, întrucât premierul Ponta nu doreşte acest lucru.

Adăugat: 27 Aprilie 2015
Ultima actualizare:27 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, acuză PSD că nu doreşte adoptarea unei legi a votului prin corespondenţă, pentru că, spune ea, social democraţii s-ar teme de opţiunea electoratului din afara ţării.

"O să vedeţi alegerile din 2016, când diaspora nu va fi lăsată de fapt să voteze, din pricina lipsei cadrului legislativ, pentru că Ponta nu vrea asta, pentru că diaspora nu îl votează pe Ponta. Calculele lui sunt cât se poate de simple, pragmatice, meschine", a spus Gorghiu.

Liderul liberal a mai afirmat că acest refuz al puterii este echivalent cu încălcarea dreptului constituţional la vot al românilor din diaspora.

Răspunsuri pentru Victor Ponta

Totodată, liderul liberal a răspuns declaraţiilor premierului potrivit căruia PNL nu ar avea nicio poziţie pe subiectul revizuirii Constituţiei, afirmând că PNL are o poziţie foarte fermă, constantă cu privire la acest subiect.

"Înainte de a vorbi despre un proces de revizuire a Constituţiei trebuie să ai în sânge ideea de respectare a Constituţiei. Premierul Victor Ponta (...) habar nu are ce înseamnă să respecte Constituţia. Are cel mai mare palmares de demersuri, de acţiuni împotriva Constituţiei", a susţinut Gorghiu.

Ea a anunţat că PNL va face dezbateri publice cu privire la revizuirea Constituţiei, argumentând aceste acţiuni prin faptul că proiectul de revizuire nu a fost făcut cunoscut electoratului.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza