Ginerele fostului preşedinte Băsescu, sub control judiciar

Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Adăugat: 4 Aprilie 2015
Ultima actualizare:4 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Radu Pricop
trimite pe mail

Procurorii DNA au anunţat această măsură după ce Pricop a fost audiat vineri aproximativ trei ore la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bucureşti. 

Ginerele fostului preşedinte al României este acuzat de complicitate la şantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova. 
 
Sergiu Lucinschi, împreună cu Pricop şi un procuror DIICOT, ar fi şantajat un om de afaceri pentru patru milioane de euro, susţin procurorii DNA.
 
Procurorii DNA îl acuză pe Radu Pricop  că a uzat de calitatea de avocat în săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, rezultând că, deşi iniţial a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi "consultanţă juridică", conţinând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participaţia la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relaţia cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susţin că el a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informaţiile necesare obţinerii sumei de bani necuvenite, se arată în comunicatul DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Radu Pricop trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la DNA şi la Poliţia - Secţia 1 ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la poliţie conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, persoane distinct nominalizate, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
 
AICI Comunicatul DNA

Radu Pricop mai este cercetat şi în dosarul de corupţie privind retrocedări ilegale de terenuri din judeţul Argeş.


Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza