Gheorghe Ștefan schimbă arestul preventiv cu arestul la domiciliu

După 6 luni de detenție, Gheorghe Ştefan va sta în arest la domiciliu, în dosarul Microsoft.

Adăugat: 15 Aprilie 2015
Ultima actualizare:16 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gheorghe Ștefan
trimite pe mail

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv miercuri ca fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan să fie judecat în arest la domiciliu în dosarul Microsoft.

Instanţa a respins o contestaţie a DNA şi a menţinut o decizie din 7 aprilie prin care lui Gheorghe Ştefan i s-a admis o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Gheorghe Ştefan se află în arest din 29 octombrie 2014.

El a fost trimis în judecată pe 23 martie, alături de fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru şi Dorin Cocoş, pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Astfel, susţin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Aprilie 2015
Ultima actualizare:
16 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza