Germania comemorează victimele atacurilor teroriste de la Paris

Victimele atacurilor teroriste de la Paris vor fi comemorate, astăzi, în Germania, în timp ce, în Franţa, autorităţile iau măsuri sporite de securitate şi mobilizează armata pentru paza unor obiective.

Adăugat: 13 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe de altă parte, supravieţuitorii mascarului de la săptămânalul "Charlie Hebdo" îi sfidează pe terorişti şi publică, pe coperta numărului viitor, o nouă caricatură cu profetul Muhammad.  

Cancelarul Angela Merkel participă, la Berlin, la ceremoniile de comemorare a victimelor de la Paris.

Acestea sunt organizate de musulmanii din Germania şi au loc la doar o zi după ce 25 de mii de persoane au participat, la Dresda, la marşul anti-islam organizat de PEGIDA - patrioţii europeni împotriva islamizării Occidentului.

A fost cel de-al 12-lea protest al PEGIDA, organizaţie denunţată de numeroşi politicieni de la Berlin; de altfel, tot ieri, 100 de mii de germani au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta dezaprobarea faţă de marşul anti-islam.

Între timp, în Franţa, 10 mii de militari li se vor alătura, astăzi, forţelor de ordine pentru a preveni un nou atac al extremiştilor.

Măsurile de securitate sunt fără precedent, scrie France Presse, care notează că, încă de ieri, aproape 5 mii de poliţişti şi jandarmi au fost trimişi la şcoli, sinagogi, centre evreieşti, dar şi moschei, pentru a preveni posibile atacuri ale teroriştilor islamişti sau ale extremiştilor anti-islam.

Pe de altă parte, presa online a publicat coperta viitorului număr al săptămânalului "Charlie Hebdo", a cărei redacţie a fost ţinta primului atac de săptămâna trecută.

Pe copertă apare o caricatură cu profetul Muhammad, trist, cu o lacrimă pe obraz şi o pancartă pe care scrie "Je suis Charlie", "Sunt Charlie", expresie folosită de cei care s-au solidarizat cu victimele atacului. Titlul numărului este: "Totul e iertat!"Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza