George Copos, eliberat condiţionat din închisoare

Magistrații Tribunalului București au admis marţi cererea prin care omul de afaceri, George Copos solicită eliberarea condiționată din închisoare.

Adăugat: 7 Aprilie 2015
Ultima actualizare:7 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Arhivă George Copos
trimite pe mail

Decizia e una definitivă, iar fostul patron al Rapidului va ieşi în cursul zilei din închisoare.

Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia sa faţă de hotărârea Instanţei Inferioare, prin care i se respinsese solicitarea.

În ianuarie 2015, Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat eliberarea condiţionată a lui George Copos, dar Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea omului de afaceri.

Copos fusese încarcerat pentru patru ani în dosarul Loteria 1, pedeapsă care a fost contopită cu cea din Dosarul Transferurilor, acolo unde fostul patron al Rapidului primise 3 ani şi opt luni de închisoare.

Copos a depus contestaţie, dorind să arate că s-a reeducat în perioada în care a fost închis.

Lui Copos i-au fost şterse 150 de zile din pedeapsă, după ce a scris cinci lucrări ştiinţifice şi alte 160 de zile datorită faptului că a muncit în atelierul de tâmplărie al Penitenciarului Rahova.

În primul dintre dosare, Copos era acuzat că a făcut afaceri "profitabile" cu Loteria Română, în urma cărora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro.

Acesta nu şi-a plătit obligaţiile fiscale, el ascunzând faptul că deţine 38 de spaţii comerciale, prin aşa-zisa vânzare a acestora către Compania Naţională Loteria Română.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie 2014, George Copos a fost găsit vinovat de implicarea în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate.

Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza