Geoană, Vanghelie şi Şova, excluşi din PSD

Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, senatorul Dan Şova şi Marian Vanghelie au fost excluşi din PSD.

Adăugat: 27 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Geoană, senator PSD
trimite pe mail

Joi seara, Comitetul Executiv Naţional al PSD, a decis cu 80 de voturi "pentru", două voturi "contra", şi două abţineri, excluderea fostului preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a senatorului Dan Şova şi a vicepreşedintelui PSD, Marian Vanghelie. Decizia definitivă va trebui să fie luată de Congresul PSD care va fi organizat în luna martie a anului viitor.

Practic, organizarea în luna martie a anului viitor arată că actualul lider al PSD, Victor Ponta, şi-a impus punctul de vedere în detrimentul preşedintelui executiv Liviu Dragnea, care dorea organizarea acestui congres până la sfârşitul anului în curs.

Se ştie că opinia majoritară a reprezentanţilor PSD este aceea că partidul trebuie să îşi asume în continuare actul guvernării, chiar şi după ce UDMR a anunţat căs e retrage din executiv.

Mircea Geoană a ieşit primul din şedinţa PSD şi a anunţat decizia luată de social-democraţi.

"La finalul întâlnirii, domnul Victor Ponta a făcut propuneri de excludere pentru unii colegi, printre care şi pentru mine, dar după o discuţie lungă şi contradictorie, s-a decis suspendarea mea, a lui Marian Vanghelie şi Dan Şova până la Congresul din martie", a declarat Mircea Geoană.

Acesta a afirmat că Ponta a încercat să forţeze excluderea lor din partid ameninţând cu demisia de la conducerea PSD. "Preşedintele partidului a jucat cu şefia partidului pe masă", a mai spus Geoană.

La rândul său, Marian Vanghelie a afirmat după şedinţă că excluderea sa din partid a fost o execuţie politică.

El a anunţat că după plecarea din PSD se gândeşte la o nouă construcţie politică.

"N-am văzut în viaţa mea o asemenea execuţie, nici la PCR. Băieţii ăştia le e frică de un congres adevărat şi au vrut să ne dea afară din partid. O să rămâneţi surprinşi ce se va întâmpla şi cine vine cu mine. O să rămâneţi surprinşi", a spus Marian Vanghelie.
 Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:
28 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza