Geoană acuză: Ponta, principalul vinovat pentru votul din străinătate

Mircea Geoană a declarat într-o conferinţă de presă că elementul declanşator al pierderii alegerilor a fost organizarea votului în diaspora şi îl acuză direct pe Victor Ponta de organizarea alegerilor.

Adăugat: 28 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul Mircea Geoană exclus ieri din PSD, îl acuză pe premierul Victor Ponta şi pe fostul ministru de Externe Titus Corlăţean că au organizat deliberat în mod defectuos votul din străinătate la alegerile prezidenţiale.

"Sunt absolut convins, şi există informaţii suficiente cu privire la faptul că organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de împiedicare a exercitării dreptului constituţional la vot, pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul responsabil, domnul Corlăţean este principalul său complice. Fac un apel către MAE, o instituţie care trebuie extrasă din jocul politic, să facă publice solicitările pe care ambasadele şi consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea de secţii de vot în străinătate", a spus Ponta.

El susţine că deşi între primul şi al doilea tur de scutin Victor Ponta a fost sfătuit să permită înfiinţarea unui număr mai mare de secţii de votare în diaspora, acesta a refuzat.

Primarul sectorului 5 din Bucureşti, Marian Vanghelie, exclus de asemenea ieri din PSD, a susţinut astăzi că ar trebui să se înceapă urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru organizarea votului în diaspora.

Premierul Victor Ponta nu a răspuns astăzi acuzaţiilor formulate de foştii săi colegi de partid.

Reamintim că Parchetul General a anunţat că a început urmărirea penală IN REM privind fapta de împiedicare a exercitării dreptului la vot, pe baza mai multor plângeri penale primite după alegerile prezidenţiale din această lună.
 Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza