Gazprom a redus cu 30% livrările de gaze naturale către România

Gazprom a redus livrările de gaze către România cu 30%, însă ministrul Energiei, Andrei Gerea susţine că deocamdată nu sunt probleme şi că reducerea se încadrează în prevederile contractuale.

Adăugat: 29 Decembrie 2014
Ultima actualizare:29 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Andrei Gerea a dat asigurări că este o reducere care nu constituie un motiv de îngrijorare, informează Agerpres.

"Pot să vă spun că o astfel de reducere se încadrează, să spunem, într-o medie a ultimelor luni, când în permanenţă am avut reduceri faţă de cantităţile solicitate, în jur de 20-30% chiar. Nu aş spune că este un motiv de îngrijorare special. Sistemul face faţă în acest moment şi vom studia problema. Colegii mei deja se informează. Pregătim şi o poziţie mai oficială după ce ne informăm", a declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, pentru B1 TV.

Andrei Gerea a mai susţinut că, deocamdată, nu este nicio problemă iar reducerea livrărilor se încadrează în prevederile contractuale. Gerea a precizat că o să revină cu un plan mai detaliat în cursul zilei.

În luna octombrie a acestui an, Gazprom a redus, de mai multe ori, livrările de gaze naturale către România.

Consumul actual total al României este de 25,5 milioane de metri cubi pe zi, în timp ce producţia internă de gaze naturale este de 31 de milioane de metri cubi pe zi, aminteşte sursa citată.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza