Gazele pentru populație vor avea același preț până în 2015

Până în iulie 2015 nu va crește prețul la gaze pentru populație, a declarat ministrul Răzvan Nicolescu, la Radio România Actualități.

Adăugat: 5 Decembrie 2014
Ultima actualizare:5 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie
trimite pe mail

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a dat asigurări azi, la RRA, că până la jumătatea anului viitor nu va fi nicio creştere a preţului pentru populaţie la gazele naturale produse în România.

El a explicat - în cadrul dezbaterii "Probleme la zi" - că instituţiile responsabile vor face o analiză amănunţită şi apoi vor propune creditorilor internaţionali o nouă variantă privind etapele liberalizării preţului la gazele pentru consumatorii casnici.

Ministrul Delegat pentru energie a mai spus că reperul luat în calcul pentru noul calendar al liberalizării preţurilor la gaze naturale pentru populaţie este ca aceasta să se finalizeze la 1 iulie 2021.

Nicolescu declara joi, într-o conferinţă de presă, că este dispus să demisioneze în cazul în care preţul pentru consumatorul casnic va creşte.

"Vă garantez că preţurile la populaţie la gazul natural nu vor creşte. Nu va creşte până cel puţin la data de 1 iulie 2015. Vă garantez că CET-urile vor fi tratate ca şi până acum. Vă garantez acest lucru cu demisia mea", a spus el.


 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza