Gărzile suplimentare făcute în spitalele de stat, plătite suplimentar

Autorităţile şi medicii din spitale au ajuns aseară târziu la un acord scris în ceea ce priveşte plata gărzilor suplimentare făcute în spitalele de stat.

Adăugat: 9 August 2016
Ultima actualizare:9 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astfel de la 1 octombrie vor fi plătite gărzile făcute în plus, timpul de muncă va fi mai flexibil şi se vor lua măsuri pentru a opri risipa de bani din sisitem.

Acord semnat între sindicate şi ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi sindicatele din domeniu au semnat o declaraţie comună în care se arată că oferta făcută medicilor de creştere a salariilor conform Ordonanţei de Urgenţă 20 şi de crestere a plăţii gărzilor suplimentare prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar.

"Ce facem noi este să reparăm ceva punctual, să reparăm modul în care sunt tratate gărzile în sistemul sanitar. Vorbim de remunerarea gărzilor şi vorbim de flexibilizarea timpului de lucru. Lucrurile erau blocate la nivelul salariului din 2009. Un alt lucru pe care îl facem în acest moment este să flexibilizăm timpul de lucru şi mai sunt alte câteva lucruri, printre care plata sporului de noapte pentru medici", a explicat ministrul Sănătăţii

Florian Chirculescu, vicepreşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară, a declarat, după întâlnirea cu ministrul muncii şi cu ministrul sănătăţii, că activitatea din sistemul sanitar nu va mai fi blocată, iar medicii vor face în continuare gărzile, pentru că şi-au atins ţinta financiară.

"Este un pas înainte. Pe noi ne-a interesat foarte mult, pe Solidaritatea Sanitară, să căpătăm nişte garanţii. Noi ne-am atins ţinta financiară. Este într-adevăr o ţintă financiară amânată până la 1 octombrie, însă ni s-a explicat destul de clar că baza legală existentă nu permite imediat acest beneficiu, această creştere de venituri", a declarat la rândul lui,Florian Chirculescu.

Semnatarii declaraţiei au mai precizat că majorarea plăţii gărzilor va fi implementata imediat ce guvernul va putea emite ordonanţe.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza