Fuia şi Prigoană, optimişti: Moţiunea de cenzură nu va trece

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, secretar executiv al PDL şi deputatul democrat-liberal Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, sunt optimişti şi susţin că moţiunea de cenzură, depusă de USL împotriva Guvernului, "nu va trece".

Adăugat: 22 Aprilie 2012
Ultima actualizare:22 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Stelian Fuia, secretar executiv al PDL, susţine că plecările din partid s-au încheiat, iar moţiunea de cenzură a USL a fost doar o momeală politică pe care câţiva parlamentari democrat-liberali au muşcat-o şi a precizat că demersul opoziţiei nu va avea succes.

"Plecările din PDL s-au încheiat şi deşi nu se poate spune că partidul nu este afectat, pentru că este, PDL merge mai departe învăţându-şi lecţiile pe care le are de învăţat. S-au făcut greşeli - iar una dintre greşeli a fost încrederea dată unor oameni care acum este evident că nu o meritau", a declarat Fuia, conform Mediafax.

Totodată, ministrul susţine că moţiunea de cenzură nu va trece.

"După campania de racolări pe care a desfăşurat-o PNL, toată lumea s-a lămurit că bunul simţ promis odată de Crin Antonescu nu era decât o mare minciună electorală - şi asta este de ţinut minte. Nu este moment nici de regrete, nici de învinovăţiri, PDL are o echipă, cu oameni şi mai vechi şi mai noi, care are însă suficientă experienţă politică, care a trecut prin momente grele şi în trecut", a subliniat el.

Prigoană: Parlamentarii PDL care au părăsit partidul nu vor vota moţiunea

Deputatul PDL Silviu Prigoană, candidat al democrat-liberalilor la Primăria Capitalei, a declarat, duminică, referitor la plecarea din partid a mai multor parlamentari PDL, că este convins de faptul că aceştia nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu.

"Eu nu cred că vor vota moţiunea de cenzură, chiar dacă au plecat din partid. O să vedem la vot", a spus Prigoană.

El a mai subliniat că demisiile din ultima vreme din PDL nu reprezintă o "hemoragie", pentru că procentul de plecări este nesemnificativ.

"Am pierdut majoritatea în Senat, este ok, dar în general Senatul este Cameră consultativă, doar 10% din legi intră la ei ca şi for decizional, restul se duce la deputaţi", a explicat deputatul.

Totodată, a precizat că votul său este împotriva moţiunii de cenzură, pentru că este "greşită".

Silviu Prigoană a mai spus că urmează ca în partid să se stabilească dacă parlamentarii PDL vor vota sau vor sta în sală la moţiunea de cenzură.

"Se va hotărî, dar cred că nici nu are rost să te mai deplasezi la vot. Este o moţiune fără obiect. Nu are niciun impact asupra cetăţeanului", a adăugat el.

Premierul Ungureanu: Sunt foarte mulţumit că vine această moţiune

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, că nu are niciun fel de emoţii în privinţa moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie.

"De niciun fel nu am emoţii. Aştept momentul în care, în calitate de destinatar al moţiunii mă voi putea adresa Parlamentului şi, în acelaşi fel, întregii ţări", a subliniat premierul.

De asemenea, a explicat că "această moţiune atacă probleme care vizează activitatea guvernamentală, dar care trebuie tratate şi în manieră de principiu şi în materie de detalii tehnice".

"Sunt foarte mulţumit că vine această moţiune", a mai menţionat şeful Guvernului.

USL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
22 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza