Franţa îl decorează pe Raed Arafat cu Legiunea de Onoare

Medicul şi secretarul de stat Raed Arafat a fost decorat cu "Ordinul Legiunii de Onoare", în rang de cavaler, de ambasadorul francez în România, Philippe Gustin, în numele preşedintelui Franţei.

Adăugat: 18 Octombrie 2013
Ultima actualizare:18 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ambasadorul Franţei, Phillipe Gustin i-a spus lui Raed Arafat că ordinul îi este acordat pentru sacrificiul, devotamentul, curajul şi abnegaţia de care a dat dovadă, dar şi pentru faptul că, de 20 de ani, şi-a dedicat viaţa serviciilor de urgenţă medicală în România.

"Raed Arafat, iată că sunt 20 de ani de când vă dedicaţi viaţa medicinei de urgenţă în România. (...) Franţa, prin intermediul Ambasadei la Bucureşti, a estimat că meritaţi, în mod firesc, distincţia franceză supremă. Legiunea de Onoare nu se poate să nu vă fie atribuită", i-a spus Philippe Gustin secretarului de stat.

Raed Arafat a declarat că distincţia îl onorează, subliniind că aceste onoruri se cuvin întregii sale echipe cu ajutorul căreia a pus la punct sistemul SMURD.

El a adăugat că va continua demersurile la nivel european pentru ca modelul românesc în materie de servicii de urgenţă medicală să poată fi aplicat sau să inspire proceduri similare la nivelul întregii Uniuni Europene.

Totodată, Raed Arafat a evocat colaborarea bună pe care a avut-o cu "colegii noştri francezi".

"Mulţi dintre prietenii noştri cu care am colaborat la elaborarea sistemului medicinei de urgenţă sunt francezi. Am colaborat cu americanii, cu englezii, cu nemţii, dar colegii noştri francezi sunt şi astăzi cu noi", a mai spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Legiunea de Onoare (Légion d'Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie.

Raed Arafat, medic specialist în Anestezie Terapie Intensivă, s-a născut la 24 mai 1964, la Damasc (Siria), dar a crescut în oraşul palestinian Nablus. La vârsta de 16 ani, în 1981, a emigrat în România şi, ulterior, a absolvit Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca.

În 1991 a pus bazele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Târgu Mureş.

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza