Frans Timmermans: România va avea în continuare la dispoziţie fonduri structurale

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat pentru Radio România că România va avea în continuare la dispoziţie fonduri structurale.

Adăugat: 10 Martie 2017
Ultima actualizare:10 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

Şefii de stat şi de guvern din UE discută astăzi, la Bruxelles, despre felul în care va funcţiona blocul comunitar pe viitor.

Procesul de dezbatere începe astăzi şi va fi formalizat printr-o declaraţie la summitul aniversar de la Roma, pe 25 martie.

În discuţie sunt variante de integrare europeană cu grade diferite în interiorul UE. 

La Bruxelles, tot mai mulţi politicieni europeni, indiferent de apartenenţă politică, spun că de fapt, UE are deja mai multe viteze şi există deja mai multe aşa-numite "cercuri" în interior, de exemplu, Grupul Schengen sau Zona Euro.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat pentru Radio România că orice stat membru, inclusiv România, dacă va vrea, va putea intra în aşa-numitele "grupuri de cooperare mai strânsă".

Frans Timmermans a adăugat că România va avea în continuare la dispoziţie fonduri structurale.

"Lucrez foarte îndeaproape cu actualul guvern român ca să fie cheltuite bine şi rapid fondurile structurale. Dacă într-o ţară există probleme cu statul de drept sau corupţia, iar Comisia Europeană nu poate fi sigură că fondurile europene sunt corect cheltuite, atunci nu le mai putem trimite spre cheltuire. Nu e o pedeapsă, noi doar spunem că vrem ca banii să fie bine folosiţi şi bine verificaţi", a susţinut Timmermans.

Astăzi, la Comisia Europeană este în dezbatere o schiţă de proiect pentru declaraţia de la summitul de la Roma din 25 martie, care prevede o Europă cu mai multe viteze.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza