Frank-Walter Steinmeier: Românii, unul dintre cele mai bine integrate grupuri în piaţa muncii

Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că nu există nicio legătură între condiţiile de aderare a României la spaţiul Schengen şi situaţia de securitate din regiune determinată de conflictul din Ucraina.

Adăugat: 9 Martie 2015
Ultima actualizare:9 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: mae.ro Ministrul de Externe al Germanei,Frank-Walter Steinmeier şi ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu
trimite pe mail

Germania susţine menţinerea în discuţie a subiectului aderării la spaţiul european de liberă circulaţie, iar următorii paşi urmează să fie decişi de miniştri de interne ai ţărilor membre.

Ministrul german a amintit, astăzi, la conferinţa comună cu ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, că între Germania şi România funcţionează un tratat de prietenie din 1992 şi a subliniat că trebuie continuă cooperarea dintre cele două ţări.

"Este vorba de o bază bună pentru funcţionare şi cooperare între Gemania şi România. Acest lucru vrem să-l continuăm, identitatea şi naţionalitatea sunt într-un raport de pace. Acest lucru ar trebui să fie valabil şi pentru alte părţi ale Europei, cum ar fi Ucraina de est", a spus el.

Frank-Walter Steinmeier a mai spus că va discuta în această după amiază cu minoritatea germană din România.

El a mai afirmat că cei peste 350 de mii de români care lucreaza în Germania sunt printre angajaţii străini cei mai bine integraţi pe piata muncii germane, iar prejudecăţile împotriva lor sunt nefondate. 

"Au existat discuţii în această privinţă, anume că există angajatori de diferite mărimi în Germania şi m-am exprimat asupra faptului că multe persoane sunt afectate de prejudecăţi. Aceste prejudecăţi au existat, pentru că în Germania există un studiu cu cifre uimitoare şi care exprimă faptul că românii sunt unul dintre cele mai bine integrat grup în piaţa munci", a punctat el.

Ministrul german de Externe a susţinut în această după amiază, o conferinta de presă comună pe care a avut-o cu omologul său Bogdan Aurescu. 

Frank-Walter Steinmeier a mai avut întrevederi în cursul dimineţii atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu premierul Victor Ponta.

Conform agendei vizitei, discuţiile au avut o componentă economică importantă, cu accent pe creşterea investiţiilor în cele două ţări.

Oficialul german se va deplasa, tot astăzi, la Sibiu, unde va participa la manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de existenţă a Forumului Democrat al Germanilor din România.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza