FOTO: Incendiu la Inst. "Matei Balș". Dosar penal pentru ucidere din culpă

Pacienţi de la Institutul "Matei Balş" au fost transferaţi în alte pavilioane sau în alte spitale din Bucureşti.

Adăugat: 29 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Alex Lancuzov
trimite pe mail

Patru persoane și-au pierdut viața în incendiul care a avut loc în această dimineață la Institutul "Matei Balș" din București.

Focul a cuprins pavilionul situat la parter în care sunt internați pacienți COVID. 120 de bolnavi au fost evacuați şi transferați în alte unități sanitare.

Pentru moment nu se cunoaște cauza incendiului, iar la fața locului se află specialişti ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și polițiști de la Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Pentru mai multe informații suntem acum, din nou, în direct cu reporterul RRA Cătălin Radu, care urmărește subiectul. Bună dimineața, din nou, Cătălin! Te ascultăm.


Reporter: Bună dimineaţa! Chiar în acest moment pe strada de la intrarea din faţa Institutului "Matei Balş" au început să plece o parte dintre maşinile pompieri, mai ales că incendiul, după cum se ştie, este stins.

La faţa locului se află reprezentanţii tuturor autorităţilor care trebuie să gestionezecitate acest lucru. Se află inclusiv şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgență, Raed Arafat, care a precizat că deocamdată nu se știe cauza acestui incendiu, așa cum bănuiam noi, din cauza unui scurtcircuit. Să îl ascultăm.


Raed Arafat
: La acest moment intervenția este finalizată, incendiului este lichidat, nu mai avem persoane de evacuat. În afară de cele patru persoane decedate, nu mai avem alte persoane în stare critică, decât cei care au avut COVID. Rămâne acum problema în mâna celor care vor investiga, din partea Poliției, din partea Criminalisticii, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, care urmează să investigheze cauza incendiului, asupra căreia la acest moment nu vom specula, până nu avem concluzii clare din partea colegilor noștri de la Pompieri.


Reporter: Şi fostul manager al Institutului "Matei Balş", medicul Streinu-Cercel, a precizat că acest corp de clădire afectat de incendiu este o construcţie mai veche, dar există toate avizele din partea autorităţilor.


Adrian Streinu-Cercel
: Este o clădire care a fost făcută în 1953 şi a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen, pentru că oxigenul reprezintă un medicament în momentul de față. Din păcate, toţi pacienții care sunt internaţi cu COVID au nevoie de oxigen şi evident că erau şi cuplaţi la oxigen.


Reporter: Prezent la faţa locului, ministrul Vlad Voiculescu, ministrul sănătăţii, a spus că se va cerceta totul şi că toţi pacienţii sunt în siguranţă, cei care sunt transportaţi.


Vlad Voiculescu:
Înţelegerea noastră este că toţi pacienţii au fost transferaţi fie în alte pavilioane, fie în alte spitale din Bucureşti. Situaţia a fost evaluată de către medicii din Camera de Gardă aici, nu ştiu să fie în acest moment cineva într-o situaţie foarte gravă, dar asta va fi evaluat de către medicii de la spitalele unde au fost transferaţi.


Reporter: Trebuie spus că la faţa locului se află, în interiorul Institutului, şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, care a venit să vadă exact ce se întâmplă. Noi rămânem aici. Văd că au început să vină diverse persoane, care întreabă despre pacienţii, despre rudele care sunt în spital dacă sunt în siguranţă. Cam atât de aici. Vă ţinem la curent.


Realizator: A fost în direct de la Institutul "Matei Balș" din București reporterul RRA Cătălin Radu.

FOTO: Cătălin Radu.

bals 2Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza