Fostul premier Victor Ponta rămâne fără titlul de doctor în drept

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor acordat de Universitatea Bucureşti lui Victor Ponta.

Adăugat: 1 August 2016
Ultima actualizare:1 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, fostul premier al României
trimite pe mail

Fostul premier Victor Ponta rămâne fără titlul academic de doctor în drept.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor acordat de Universitatea Bucureşti lui Victor Ponta.

Ordinul este urmare a deciziei definitive de astăzi a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare care a hotărât, după respingerea contestaţiei, că fostul premier a plagiat şi a recomandat ministrului educaţiei retragerea titlului de doctor.

Tot luni, Consiliul a anunţat că, şi în cazul doctoratului fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, este vorba despre plagiat.

Potrivit legislaţiei în vigoare, după parcurgera etapelor de contestare internă în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, ordinele ministeriale de retragere a titlurilor academice pot fi atacate în instanţă.

Gabriel Oprea a anunţat, deja, că va contesta decizia Consiliului, inclusiv în justiţie.

Într-o postare pe Facebook, el a scris că teza sa de doctorat, elaborată în anul 2000, a respectat toate normele academice şi legale în vigoare la momentul respectiv.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza