Fost ministru al Agriculturii, condamnat la închisoare

Stelian Fuia a fost condamnat la închisoare în dosarul vânzării unor imobile aparţinând Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea.

Adăugat: 7 Octombrie 2015
Ultima actualizare:8 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii
trimite pe mail

UPDATE Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a anunţat că va contesta decizia Curţii de Apel, care l-a condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Miercuri, Stelian Fuia a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, dar decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Stelian Fuia a fost deferit justiţiei în dosarul vânzării unor imobile aparţinând Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea, prin care ar fi fost favorizată firma cumnatului său, iar prejudiciul a fost estimat la peste 1,6 milioane de lei.

Ruda acestuia, Daniel State, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Acuzațiile DNA

Potrivit DNA, Stelian Fuia, în calitate de director la Staţiunea Fundulea (în perioada 1 martie 2005 - 15 decembrie 2007), în înţelegere cu Daniel State, Dragoş Paraschivoiu şi Constantin Oprişan, a omis îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta că proprietar al unor bunuri era statul român, în cadrul unei proceduri de executare silită derulate în perioada mai - decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedură de licitaţie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului.

Licitaţia a fost organizată de executorul judecătoresc Constantin Oprişan la 19 decembrie 2005.

În acest mod, s-au obţinut foloase necuvenite constând în îndestularea creditorului SC Procera Agrochemicals, reprezentată de Daniel State, cu suma de aproximativ 175.000 lei, precum şi în împroprietărirea frauduloasă a lui Dragoş Paraschivoiu.

Prejudiciul adus statului român şi nerecuperat este de peste 1,6 milioane lei, echivalent a aproape 360.000 euro.

Procurorii mai susţin că fapta a avut în vedere stingerea unei datorii pe care, iniţial, Staţiunea de cercetare Fundulea o avusese faţă de Staţiunea Didactică Belciugatele.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Octombrie 2015
Ultima actualizare:
8 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza