Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi gestionat de Ministerul de Finanţe

Ministrul Energiei, Toma Petcu a anunţat că Ministerul Finanţelor Publice va gestiona Fondul Suveran de Dezvoltare.

Adăugat: 3 Iulie 2017
Ultima actualizare:3 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Toma Petcu, ministrul Energiei
trimite pe mail

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi gestionat de Ministerul de Finanţe, iar ministerele care au administrat până acum companiile din cadrul fondului vor păstra anumite competenţe legate de coordonare, a declarat, luni, ministrul Energiei, Toma Petcu.

"Prin programul de guvernare, unul din obiectivele strategice este fondul suveran de investiţii, important pentru dezvoltarea economică a României, care va fi un motor economic de dezvoltare.

Din punctul meu de vedere, toate companiile, nu doar din domeniul energiei, pentru că vorbim de un fond de investiţii la nivel general, toate companiile care sunt pe profit, care au capitalizare puternică din orice domeniu, ar trebui să fie în acest fond, aceasta în funcţie de comunicarea pe care o vom avea cu Comisia Europeană şi în funcţie de deciziile privind competiţia, să nu creăm probleme", a spus ministrul, la o conferinţă de specialitate, informează Agerpres.

El arătat că în şedinţa de Guvern de vineri s-a prezentat acest fond în primă lectură, urmând ca Guvernul să ceară punctul de vedere al Comisiei Europene cu privire la acest proiect.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi concretizat până în septembrie în proiect de lege şi trimis spre Parlament, a anunţat, vineri, premierul Mihai Tudose.

Potrivit acestuia, FSDI va avea forma unei societăţi pe acţiuni cu unic acţionar - statul român, pe întreaga durată de funcţionare.Autor:
Florin Lepădatu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza