FMI susţine că este necesară revizuirea Codului Fiscal

Proiectul de Cod Fiscal va trebui să fie revizuit semnificativ dacă va rămâne în forma promovată de guvern, apreciază expertul FMI, Guillermo Tolosa.

Adăugat: 4 Iunie 2015
Ultima actualizare:4 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Guillermo Tolosa, expert FMI
trimite pe mail

Guillermo Tolosa, a mai spus, azi, la o conferinţă pe teme financiare de la Bucureşti, că doar tăierea cheltuielilor pentru compensarea măsurilor de relaxare fiscală nu va fi suficientă.

"Misiunea FMI a constatat că se profilează un gol semnificativ în situaţia veniturilor bugetare pentru anul 2016. Ţintele pe care trebuie să le atingă guvernul în 2015 sunt realizabile, însă pentru anul viitor este mult de lucru pentru ca executivul să îşi poată îndeplini obiectivele asumate. Golul de care vorbim este considerabil. Pentru ca programul actual să poată continua, aşteptăm măsuri care să reducă substanţial acest gol de venituri prognozat pentru anul viitor", a afimat el.

Pentru acest an, indicatorii economici ţintiţi vor fi atinşi, estimează reprezentantul FMI, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a-şi putea atinge obiectivele, întrucât ar urma să apară lipsuri semnificative la venituri în 2016.

"Am făcut progrese mari în a înţelege situaţia fiscală. Însă am descoperit că va apărea un gol semnificativ la venituri în 2016", a spus el.

Tolosa  mai afirmat că discuţiile din cadrul misiunii tehnice, care a avut loc la finalul lunii mai, au mers bine, însă FMI aşteaptă de la Guvernul României decizii care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei viitoare, astfel încât să se poată modifica proiecţia asupra deficitului şi să se încadreze în ţinte, pentru ca programul să continue cu succes.
 Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza