FMI revine în România

O misiune tehnică a Fondului Monetar Internaţional vine, săptămâna viitoare, în ţara noastră.

Adăugat: 16 Mai 2015
Ultima actualizare:16 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Printre subiectele care vor fi abordate sunt şi preverile Codului Fiscal, care este acum în dezbaterea Parlamentului, şi măsurile de reformă în economie.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat că principala teamă de discuţii va fi readucerea în parametri a actualului acord.

"Într-adevăr este o misiune tehnică, eu sper să fie o misiune cu succes la finalul acesteia, astfel încât să putem readuce în discuţie planul cu Fondul Monetar, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Primul pas este să îl închidem pe acesta în bune condiţii, pentru că altfel orice discuţie pe un nou acord nu poate să înceapă. Dacă acest lucru se întâmplă în toamnă, atunci putem să vedem exact dacă România are nevoie de un nou acord, dar nu în aceleaşi condiţii", a declarat Eugen Teodorovici.

În 15 aprilie, Fondul Monetar Internaţional a revizuit pozitiv estimările privind creşterea economică a României, la 2,7% în acest an şi 2,9% anul viitor.

România va avea o creştere economică de 2,7% în 2015 - a prognozat în creştere Fondul Monetar Internaţional faţă de raportul anterior din octombrie, anul trecut.

FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluţia preţurilor de consum în România.

Ele ar urma să crească în acest an cu un singur procent.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza