FMI revine în România

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Andrea Schaechter, se va afla în România în perioada 27 ianuarie - 10 februarie 2015, pentru a treia evaluare a acordului preventiv aflat în derulare.

Adăugat: 27 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Delegaţia FMI pentru România
trimite pe mail

Primele două evaluări ale actualului acord au fost realizate în prima parte a anului trecut, aminteşte Agerpres.

În comunicatul remis presei se precizează că discuţiile cu privire la acord se vor derula împreună cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

"Membrii misiunii vor avea inclusiv întâlniri cu reprezentanţi ai sectorului privat, ai partidelor politice, asociaţii profesionale şi organizaţii neguvernamentale. La finalul misiunii va avea loc o conferinţă de presă pentru prezentarea concluziilor", a spus reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

FMI vine la Bucureşti, într-un moment în care francul elveţian a ajuns la cotaţii record în raport cu leul, motiv pentru care au reînceput discuţiile referitoare la românii cu credite în franci elveţieni.

În context, sunt analizate mai multe variante, printre care aplicarea Ordonanţei referitoare la rescadenţarea creditelor cu o serie de modificări, aprobarea unei legi a falimentului personal sau o eventuală conversie a creditelor în valută, menţionează sursa citată.

Experţii instituţiei financiare au trimis deja o scrisoare autorităţilor române prin care se declară îngrijoraţi de o eventuală aprobare a unei Legi a insolvenţei persoanelor fizice fără un studiu de impact adecvat şi fără consultarea asociaţiilor implicate.

Actualul acord stand-by este cel de-al 10-lea încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional din ultimii 23 de ani şi al treilea acord solicitat de ţară Fondului Monetar Internaţional, de la declanşarea crizei economice, în 2009, mai informează Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza