FMI ne dă termen-limită pentru privatizarea CFR Marfă

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunţat că Fondul Monetar Internaţional a cerut României ca privatizarea CFR Marfă să fie finalizată cel mai târziu la 15 octombrie.

Adăugat: 23 Octombrie 2013
Ultima actualizare:23 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Ramona Mănescu, aflată miercuri în vizită la Şantierul Magistralei 5 de Metrou Eroilor-Drumul Taberei, a declarat că Ministerul Transporturilor a început procedura privatizării CFR Marfă.

Ea a spus că Fondul Monetar Internaţional a cerut României ca privatizarea CFR Marfă să fie finalizată cel mai târziu la 15 octombrie.
    
"Acele 60 de zile din Hotărârea de Guvern erau prevăzute în scrisoarea-acord cu FMI. 60 de zile, dar nu mai târziu de 15 octombrie. A fost cerinţa FMI în scrisoare cu board-ul", a prcizat ministrul.

Ramona Mănescu a precizat că în cursul zilei de miercuri va avea discuţii cu FMI pe tema acestei privatizări.

Privatizarea CFR Marfă a eşuat întrucât clauzele suspensive de care era condiţionată finalizarea tranzacţiei nu au fost îndeplinite, iar cumpărătorul, Grup Feroviar Român, nu a plătit întreaga sumă licitată până la 14 octombrie, când era data-limită prevăzută în Hotărârea de Guvern.
    
Compania Grup Feroviar Român a fost declarată pe 20 iunie 2013 câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă, iar contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societăţii către societatea comercială Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013.
    
Preţul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. În plus, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfă.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza