Florian Coldea, audiat în Comisia de control a activităţii SRI

Florian Coldea a fost audiat în Comisia de control parlamentar a activităţii SRI.

Adăugat: 13 Martie 2018
Ultima actualizare:14 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Florian Coldea
trimite pe mail

UPDATE Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, a fost audia, mai bine de opt ore la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI.

Pe parcursul audierilor, el a declarat că nu înţelege sintagma de "stat paralel" şi a atras atenţia, totodată, că anumite demersuri ale unor oameni politici pot afecta instituţiile fundamentale ale statului.

------------------------------------------------

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, este audiat de aproximativ două ore în Comisia de control parlamentar a activităţii SRI, care vrea să clarifice declaraţii şi acuzaţii publice privind presupusa implicare a acestui serviciu secret, în lumea politică şi în justiţie.

O audiere care va dura destul de mult și acest lucru deoarece membri ai Comisiei doresc să clarifice o serie de informații apărute în spațiul public, precum și declarațiile unor persoane care au fost audiate până în prezent, privind implicarea Serviciului Român de Informații în activitatea unor instituții ale statului.

Vorbim aici despre fostul ofițer al SRI, Daniel Dragomir, care susținea că Serviciul a intervenit prin fosta conducere în anumite dosare.

Și fostul șef al ANI, Horia Georgescu, susținea recent că George Maior, fost director al instituției, și adjunctul său, Florian Coldea, își sărbătoreau zilele de naștere la unele sedii ale SRI, în prezența unor politicieni și persoane care activau în domeniul justiției.

Audierea lui Florian Coldea ar fi trebuit să se desfășoare săptămâna trecută, însă a fost amânată pentru astăzi din cauza unor probleme medicale. Fostul prim-adjunct al SRI s-a arătat deschis participării la audiere, fapt întărit și astăzi de declarația sa de la începutul ședinței.

El spunea că a venit din respect pentru Parlamentul României și pentru a răspunde la toate întrebările privind activitatea sa în perioada în care s-a aflat la conducerea operativă a Serviciului Român de Informații.

Florian Coldea s-a aflat în în funcție 12 ani, iar la începutul anului trecut a demisionat, fiind trecut în rezervă de președintele României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Martie 2018
Ultima actualizare:
14 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza