Flancul Estic al NATO, în discuţia summitului NATO de la Varşovia

Situaţia din flancul Estic al NATO va reprezenta o temă principală a summitului Alianţei de la Varşovia, programat în iulie anul acesta, a declarat ambasadorul american la NATO,Situaţia din flancul Estic al NATO va reprezenta o temă principală a summitulu

Adăugat: 18 Mai 2016
Ultima actualizare:18 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a susţinut la Bucureşti un briefing de presă, înaintea reuniunii Alianţei de la Bruxelles, care va avea loc mâine şi vineri - după cum a relatat redactorul Radio România Actualităţi, Carmen Gavrilă.

Douglas Lutte a explicat, la o întrebare Radio România, că autorităţile române nu doar că au spus clar ce vrea Bucureştiul de la NATO în Marea Neagră, ci, mai ales, au prezentat argumente.

"Prezenţa NATO pe flancul estic va fi o temă foarte importantă la Summitul NATO de la Varşovia şi încă nu s-a luat o decizie în această privinţă. Guvernul român şi preşedintele au spus clar la inaugurarea bazei de la Deveselu, atât secretarului general al NATO, cât şi la nivel bilateral Statelor Unite, ce preferinţe au în legătură cu poziţionarea NATO în România, poziţionare care să fie decisă la summitul din Polonia. Am la dispoziţie 60 de zile să lucrez la această chestiune, la care încă nu am un răspuns. Ce vă pot spune, că România şi-a exprimat foarte clar dorinţele şi argumentele şi cred că această cerere va fi luată foarte în serios, în perioada de dinainte de summitul de la Varşovia", a spus Douglas Lutte.

Douglas Lutte a mai spus, că, în acest moment, pentru NATO, Rusia nu este nici duşman, dar nici partener, pentru că, în mod evident, Moscova a fost cea care nu a mai agreat parteneriatul cu NATO.

Pe de altă parte, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că Muntenegru va deveni oficial, începând de mâine, cel de-al 29 stat membru al NATO,  informează corespondenta Radio România Actualităţi, Cerasela Rădulescu.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza