Fifor: România şi-a atins toate obiectivele la summit-ul NATO de la Bruxelles

România şi-a atins toate obiectivele la recentul summit NATO de la Bruxelles, consideră ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Adăugat: 13 Iulie 2018
Ultima actualizare:13 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

Ministrul Apărării a explicat astăzi că cel mai importantă temă a fost prezenţa unui comandament NATO la nivel de corp de armată în România, lucru care a fost acceptat.

Un alt obiectiv, şi cel mai greu de atins, a adăugat Mihai Fifor, a fost abordarea subiectului Mării Negre într-un format separat.

Ministrul Apărării a spus că discuţia pe acest subiect a demonstrat că România este un furnizor de securitate în zonă.

"România este ţara care se află între complicată a Mării Negre şi zona destul de complicată a Balcanilor de Vest. Suntem principalul furnizor de securitate şi de stabilitate din această zonă şi lucrul acesta a fost întărit şi în cadrul summitului NATO de la Bruxelles. România a fost evidenţiată ca fiind una dintre cele cinci ţări aliate care au alocat pentru a doua oară consecutiv procentul de 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare", a spus Fifor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a mai arătat că în cadrul summit-ului de la Bruxelles autorităţile române şi-au exprimat intenţia de a continua şi în viitor să aloce două procente pentru înzestrarea şi modernizarea armatei, a informat redactorul RRA Andrei Şerban.

Summitul încheiat ieri la Bruxelles este şi subiectul dezbaterii "Probleme la zi" care începe imediat după "Radiojurnal".Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza