Femeile angajate în domeniul educaţiei pot lucra până la 65 de ani

Femeile angajate în domeniul educaţiei vor putea opţional să îşi continue activitatea profesională până la vârsta de 65 de ani.

Adăugat: 17 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, a precizat că ordonanţa de urgenţă corectează o excepţie din legislaţie, declarată neconstituţională de CCR.

Ionel Dancă: A fost o lacună a legislaţiei trecute în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin opţional să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, de la 63 la 65 de ani, aşa cum este permis în Codul Muncii şi pentru celelalte categorii de profesii.

Executivul a aprobat un ajutor de salvare a companiei TAROM în valoare de 195 de milioane de lei. Ionel Dancă a explicat că, în lipsa acestei sume, TAROM ar fi fost în imposibilitatea finanţării activităţii începând cu luna martie.

În primă lectură a fost dezbătut proiectul de ordonanţă care prevede anularea procedurilor în parteneriat public-privat, aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Şeful Cancelariei premierului a explicat că se au în vedere două contracte încheiate de Cabinetul Dăncilă privind autostrada Comarnic-Braşov şi autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza