Federaţia Sindicatelor Libere din Învaţământ începe protestele

Federaţia Sindicatelor Libere din Învaţământ anunţă că a decis declanşarea acţiunilor de protest, pe fondul scăderii nivelului de trai al angajaţilor din educaţie.

Adăugat: 19 Februarie 2018
Ultima actualizare:19 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Federaţia sindicală susţine că majorarea salarială din ianuarie nu poate să acopere nici măcar rata inflaţiei.

În plus, în urma modificării Codului Fiscal de la sfârşitul anului trecut, mii de salariaţi din învăţământ aflaţi în concediu medical pierd sume importante.

Sindicaliştii mai solicită renegocierea Legii privind salarizarea bugetarilor, despre care spun că a creat discriminări în rândul angajaţilor.

Ei cer, de asemenea, Ministerului Muncii şi modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard.

Pentru susţinerea acestor revendicări reprezentanţi ai salariaţilor din educaţie vor picheta miercuri şi joi sediul Ministerului Muncii.

Dăncilă, deschisă dialogului

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că este deschisă dialogului cu sindicatele din învăţământ

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, astăzi, că este deschisă dialogului cu sindicatele din învăţământ, pentru a vedea ce solicită şi ce este real din revendicările lor.

Despre salariile din educaţie, premierul a spus că banii au fost trimişi în teritoriu încă de la 31 ianuarie şi că în proporţie de 90% au ajuns la profesori.

"Sumele pentru salarii au fost trimise de pe 31 ianuarie către teritoriu. 90% dintre plata salariilor a fost făcută, 10% a întârziat un pic, pentru că a trebuit să ia în considerare Ordonanța 3, care prevedea acel part-time care trebuia plătit într-un anumit mod", a spus Viorica Dăncilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza