Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie ameninţă cu proteste în stradă

Angajaţii din primării şi consilii judeţene ameninţă cu greva generală pe termen nelimitat, de la jumătatea lunii viitoare.

Adăugat: 14 Iunie 2016
Ultima actualizare:14 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie - reprezentativă la nivel naţional - i-a înaintat Ministerului Muncii un document prin care anunţă declanşarea unor proteste.

Ei spun că se simt discriminaţi, după ce guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Şi Federaţia PUBLISIND, reprezentativă la nivel naţional pentru sectorul administraţie publică, anunţă posibile proteste.

Secretarul general, Gabriel Chifu, a declarat pentru Radio România Actualităţi că în opinia sindicatelor din acest sector, legea salarizării păstrează discrepanţele între administraţia centrală şi cea locală şi le solicită guvernanţilor majorări salariale pentru angajaţii din primăriile din ţară: 

"S-a făcut o discriminare gravă între administraţia publică centrală şi administraţia publică locală, oamenii care lucrează în comune, în oraşe, au ajuns efectiv la limita sărăciei. Ne dorim, în primul rând, abordarea unei norme de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele îşi permit acest lucru. În acelaşi timp, acea lege, a voucherelor de vacanţă pentru salariaţi în administraţia publică locală, nu s-a aplicat. Dorim aplicarea acestei legi de urgenţă. Salariile colegilor noştri din administraţia publică locală sunt, din punctul nostru de vedere, cele mai mici," a susţinut Chifu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza