Familiile nevoiaşe primesc ajutoare pentru energia electrică

Guvernul urmăreşte realizarea unei protecţii sociale pentru persoanele defavorizate, ca urmare a creşterii de preţuri la gaze naturale şi energie electrică.

Adăugat: 28 August 2013
Ultima actualizare:28 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Familiile cu venituri mici vor primi ajutoare şi pentru încălzirea cu energie electrică, a mai Executivul.  

"Se introduc ajutoare pentru încălzirea cu energie electrică. Ajutoarele vor varia între 240 de lei pentru familiile sau persoanele cu venituri până la 155 de lei de persoană şi 48 de lei pentru veniturile de până la 615 lei de persoană", precizează Guvernul.

Ordonanţa urmăreşte realizarea unei protecţii sociale focalizate pentru cele mai defavorizate segmente ale populaţiei în perioada sezonului rece 2013 - 2014 ca urmare a creşterii de preţuri la gaze naturale şi energie electrică, informează Guvernul.
    
Potrivit ordonanţei, care modifică şi completează OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, se va menţine sistemul actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică în sistem centralizat.

Totodată, executivul a decis că se ajustează cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale şi se asigură acoperirea creşterii de 6% a preţului la gazele naturale.

Ajutoarele, atribuite pe baza anchetei sociale

Va fi introdusă procedura solicitării de informaţii de către primar de la instituţiile/autorităţile competente, pe bază de protocol sau, după caz, de la solicitantul ajutorului de documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei.

Totodată, va fi introdusă ancheta socială ca mijloc de verificare a îndeplinirii condiţiilor de acordare a ajutoarelor, în situaţiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative.

În baza ordonanţei, pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, se propune plata acestora la începutul sezonului rece.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
28 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza