Exporturi României, în creştere uşoară

În primele 11 luni ale anului trecut exporturile Romaniei au crescut cu usor peste 4 procente, iar importurile cu peste 7% faţă de perioada similara din 2014, reiese din datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

Adăugat: 11 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astfel exporturile au însumat peste 50 de miliarde de euro, în timp ce importurile au ajuns la aproape 58 de miliarde.

Deficitul balantei comerciale, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2015, a fost de aproape 7,2 miliarde de euro, in crestere cu aproape 1,9 miliarde fata de cel înregistrat în aceeaşi perioada a anului 2014.

Deficitul balanţei comerciale se calculează ca diferenţa între valoarea exporturilor şi cea a importurilor într-o perioadă dată.

Aproximativ trei sferturi atât din valoarea exporturilor, cât şi din cea a importurilor a fost reprezentată de comerţul derulat cu ţări din Uniunea Europeană.

În primele 11 luni ale anului trecut ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor au fost deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport, respectiv alte produse manufacturate. 

În luna noiembrie 2015 atât exporturile cât şi importurile au scăzut faţă de luna precedentă, cu 4,8, respectiv 5,7 procente.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza