Explicațiile premierului Tudose privind pensia publică și cea privată

Premierul Tudose compară cele două sisteme de pensii şi conchide: în timp ce punctul de pensie a crescut, în nouă ani, cu peste 80%, la Pilonul doi creşterea a fost de numai 40%.

Adăugat: 27 August 2017
Ultima actualizare:27 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose a revenit cu mai multe explicaţii şi cu exemple privind sistemele de pensii, public şi privat, într-o postare pe Facebook.

Pentru pensiile publice, punctul de pensie se calculează ca fiind raportul dintre salariul încasat şi salariul mediu pe economie.

Acest lucru înseamnă că o persoană care a avut o creştere anuală a salariului mai mare de 4% faţă de creşterea salariului mediu, va avea la pensie mai mulţi bani decât obţine din contribuţia virată la Pilonul doi.

Premierul Tudose compară cele două ipostaze şi conchide: în timp ce punctul de pensie a crescut, în nouă ani, cu peste 80%, la Pilonul doi creşterea a fost de numai 40%.

Amintim că vineri, premierul a arătat că sistemul pensiilor publice, administrate de stat, are un randament mai bun decât pilonul doi, de pensii private.

De aceea, autorităţile iau în calcul să vireze mai mulţi bani la fondul pensiilor de stat, în condiţiile în care contribuţiile unui angajat se împart aproape egal între Pilonul unu şi Pilonul doi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza