Exerciţiu militar comun în Marea Neagră

În Marea Neagră are loc un exerciţiu militar la care participă forţele navale române şi marina militară a SUA.

Adăugat: 13 Iunie 2016
Ultima actualizare:13 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Fregata "Regina Maria"
trimite pe mail

Acţiunea programată până pe 17 iunie are ca scop instruirea echipajelor în vederea dezvoltării interoperabilităţii dintre firţele navale ale celor două state.

Marina militară română participă cu fregata Regina Maria, o corvetă,două dragoare maritime,două nave purtătoare de rachete, un elicopter Puma naval şi o echipă de militari de la secţia scafandri pentru operaţiuni speciale, împreună cu partenerul strategic american, la o serie de exerciţii pe mare pentru exersarea procedurilor standard în vederae dezvoltării interoperabilităţii dintre forţele navale române şi cele americaane.

La secvenţele de luptă împotriva ameninţărilor aeriene vor participa şi trei aeronave MIG 21 Lancer din partea forţelor aeriene române.

Din partea US Navy, la exerciţiile din Marea Neagră participă distrugătorul american USS Porter, care la sfârşitul săptămânii trecute a acostat în portul Constanţa.

Pe perioada staţionării sale au fost planificate antrenamente secvenţiale pentru exersarea procedurilor standard de comunicaţii, USS Porter a acostat în portul Constanţa pentru prima dată în anul 2006, iar aceasta este cea de-a treia escală în România.Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza