Executivul nu va mai aplica taxa de solidaritate pentru persoanele cu venituri mari

Guvernul nu va mai aplica taxa de solidaritate pentru persoanele cu venituri mari.

Adăugat: 26 Iulie 2017
Ultima actualizare:26 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul nu va mai aplica taxa de solidaritate pentru persoanele cu venituri mari. Premierul Mihai Tudose a explicat, ieri, că această măsură nu ar fi adus câştiguri prea mari la buget.

"Erau prea puţin pentru a face ceva şi prea mare deranjul, dacă vreţi. Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce priveşte taxe şi impozite pentru populaţie",a declarat premierul Tudose.

Prim-ministrul a precizat că Guvernul renunţă şi la trecerea contribuţiilor pentru sănătate şi pensii în sarcina angajatului, o altă măsură controversată prevăzută în noul program de guvernare.

Simulările au arătat, însă, că această schimbare nu ar fi adus rezultatele aşteptate de Executiv.

Din opoziţie, liderii PNL spun că toată această incertitudine fiscală demonstrează că Guvernul nu are niciun proiect major pentru dezvoltarea României.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, consideră că social-democraţii ar trebui să plătească politic pentru că au amăgit şi au sfidat electoratul.

"În mod normal, când stabileşti sistemul de taxe şi impozite, trebuie să ai în vedere o strategie de dezvoltare pe termen lung a României. Cei care investesc în România, oamenii care muncesc cinstit şi doresc să-şi construiască viitorul în România aşteaptă de la cei care guvernează predictibilitate şi încredere", a afirmat Turcan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
26 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza